Kacey

Kacey van het Klotzicht 26-04-2011

Beetle Juice Moravia Campanella x Don Aurore van de Boksenberg

HD-A EU-vrij ECVO CSNB

Kacey komt uit een nest van 15 pups. 10 teven en 5 reuen.

Keuze genoeg dus. Samen met de fokker kwamen we aan het einde van 8 lange weken tot de conclusie dat er 3 teefjes waren die goed bij ons gezin zouden passen. Stiekem wist ik vanaf dat de pups een paar weken oud waren al welke pup onze Kees zou gaan worden. Telkens sprong zij er voor mij uit, elke keer dat ik daar was.

Ze was niet de meest rustige pup in het nest maar ook zeker geen onruststoker. Wanneer haar broertjes en zusjes gingen stoeien keek ze dit even aan om zich daarna ermee te gaan bemoeien.

De thuiskomst was typerend voor de manier zoals Kees later altijd zou reageren. We hadden nog een andere hond, Boris een rottweiler van toen 2 jaar oud. Met zijn 55 kilo was hij behoorlijk groot en daarbij ook lomp. Zo ook tijdens de eerste kennismaking. Maar Kacey liet direct weten dat ze het er niet mee eens was en dwong zo respect af met haar nog geen 8 kilo bij die grote lompe hond van ruim 50 kilo.

Kacey was een zeer makkelijke pup. Ze was niet snel ergens van onder de indruk, vond alles wel best en paste zich in elke situatie moeiteloos aan. Zo leerde ze al snel dat je in een restaurant gewoon moet gaan liggen slapen, als je op visite gaat je je rustig dient te gedragen en dat visite niet voor haar kwam maar voor haar baasjes.Ze was snel zindelijk en sliep vrijwel direct de hele nacht door.<

Al vrij jong is ze mee geweest naar verschillende shows. Samen met haar nestgenoten werd ze beste nest op de clubmatch van de verenigingin 2011 en ook zelf deed ze het niet onverdienstelijk op show. Omdat ze vrij laat was met de hoogte in groeien en uitzwaren zijn we een tijdje gestopt met showen maar dat hebben we nu weer opgepakt.

Ook als puber was ze nog steeds een makkelijke stabiele hond. Daar waar andere honden soms verschrikkelijk van het onbekende konden schrikken keek zij er eens naar en ging gewoon door met waar ze mee bezig was.

Soms probeerde ze eens uit of ze nou echt wel moest komen als je hier riep of dat je serieus echt naar je plaats moest als dat gezegd werd. Maar als snel gaf ze die strijd dan op en luisterde ze weer zoals ze altijd gedaan had.

Tijdens de aanlegtest van de Briard Vereniging Nederland voor het schapenhoeden bleek dat ze nog steeds ruim voldoende instinct had en prima wist wat er van haar verwacht werd. Nog regelmatig zijn we dan ook bij de schapen te vinden.

Inmiddels is Kacey een dame van 6 jaar en uitgegroeid tot een heerlijke stabiele, lieve, actieve briard. Ze is gek met onze kinderen en hun vriendjes, weet dat je ze rustig moet benaderen zodat ze je dan niet eng vinden en ze je gaan aaien. Ze gaat bijna overal mee naartoe en ze weet zich in elke situatie aan te passen. Tijdens drukke verjaardagen, tijdens boswandelingen met 20 andere honden of tijdens vakantie’s met de caravan. Overal is zij even relaxed.

Ook is zij inmiddels de trotse moeder van 2 nestjes waaruit in totaal 13 hele lieve stabiele briards zijn geboren.

Al met al is Kacey ons inziens alles wat wij in een hond, en in dit geval in het ras de briard, zoeken.

Wij zijn dan ook van mening daar haar nakomelingen een aanvulling op het ras zijn.

Comments are closed.