Over ons

Met het oprichten van deze kennel komt een lang gekoesterde droom van mij uit.

De naam van onzen kennel ‘maison le chameau aveugle’  behoeft misschien wat uitleg.

De vertaling is ‘het huis van de blinde kameel’.

Omdat Kacey, net zoals elke briard, altijd het haar voor haar ogen heeft en ze zelden een staartje of elastiekje inheeft omdat ze dit niet fijn vind zien wij maar vooral de visite niet vaak haar ogen. Op een dag was mijn vader op visite en die riep kacey ; “Hey blinde kameel, kom eens hier.’ En dit is haar bijnaam geworden. Omdat Kacey de stammoeder van onze kennel zal worden vond ik het erg belangrijk dat de naam van de kennel een verwijzing naar haar zou zijn. Vandaar Maison le chameau aveugle.

 

Wie zijn wij?

 

Wij zijn Vincent en Marjolijn Kok en wonen samen met onze zoons, Tim van 10 en Tijs van 4, in Dordrecht. Daarbij zijn we de trotse eigenaars van onze Briard teef Kacey en onze reu Nero. Toen we een paar maanden getrouwd waren vonden we dat het tijd was voor een hond in ons eigen leven. Marjolijn is opgegroeid met rottweilers en heeft vanaf kleins af aan al een voorliefde voor grote en niet te makkelijke honden maar Vincent had nog nooit een hond gehad. Daarom hebben we toen besloten om een gulden middenweg te zoeken, een grote hond, niet zo pittig als de rottweiler maar ook geen doetje. Na heel wat lezen, zoeken en shows bezoeken kwamen we uiteindelijk bij de Briard uit. Een prachtige imposante hond met zijn lange vacht die niet zo pittig is als de rottweiler maar ook zeker niet onderschat moet worden in zijn gedrag. En zo kwam Sam in ons leven, een fauve Briard reu. Helaas heeft Sam maar 1 jaar mogen worden omdat hij een hersentumor had. Maar hij had ons hart veroverd met zijn heerlijke knuffelbare karakter wanneer hij binnen was en de hond die zijn mannetje stond wanneer hij buiten was. De Briard zat diep in ons hart. Na het overlijden van Sam is er een tijd geen Briard meer in ons leven geweest omdat de pijn te groot was maar na een aantal jaar was de tijd weer daar, er moest en zou een Briard in huize Kok komen. En dat is Kacey geworden.

Kacey voldoet aan alle eisen die wij in een hond zoeken en daar zijn we dan ook erg blij mee. Kacey heeft een actief leven bij ons. Zo gaan wij regelmatig met haar schapenhoeden, maken we vele lange wandelingen en bezoeken we zeer regelmatig hondenshows alwaar ze het niet onverdienstelijk doet.

Kacey is een deel van het gezin, ze gaat dan ook zeer regelmatig mee als we op bezoek gaan, en zonder haar zullen we ook niet op vakantie gaan.

 

Net zoals Kacey zullen ook haar pups vanaf de geboorte deel uit gaan maken van ons gezin. Ze zullen opgroeien in de woonkamer tussen ons en de kinderen in zodat ze van jongs af aan mee krijgen hoe het is om deel uit te maken van een gezin.

 

 

Naast het hebben van Kacey hebben we ook nog een druk gezinsleven waarin Vincent werkt op een intensieve woongroep voor verstandelijk gehandicapten en Marjolijn 3 dagen in de week werkt als coordinator bij een groot post bedrijf. Daarnaast is Marjolijn zeer actief binnen de Briard Vereniging Nederland als bestuurslid. Zij zit daar in de redactie van het ‘briard contact’, is deels verantwoordelijk voor de PR, helpt mee om diverse evenementen te organiseren en is ook lid van de gedragscommissie van de vereniging. Al met al bestaat haar leven naast het gezinsleven uit alles rondom de Briard. Iets waar ze heel erg van geniet.

 

Als hondeneigenaren en fokkers, vinden wij een aantal zaken aan het houden en verzorgen van honden zeer belangrijk. We geloven dat de relatie met je hond gebaseerd moet zijn op wederzijds vertrouwen en liefde, waarin consequentie van groot belang is. Daarnaast zijn wij van menig dat de beste voeding voor honden verse voeding is. Ook vinden we het erg belangrijk dat de mensen waar onze pups naartoe gaan de honden niet als een accessoire zien en ze deel uit gaan maken van het gezin en dat ze niet in een kennel of in de tuin horen te leven. Dat betekent dat je leven zal veranderen als er een pup of hond zijn intrede in huis doet. Wanneer je een hond in huis haalt zal je je aan moeten passen. Als je van te voren al denkt dat dit wel mee zal vallen begin dan niet aan een hond. Als je bereid bent om je huis en je hart open te stellen voor een hond, beleef je een geweldige vriendschap die elke aanpassing meer dan waard is!

Comments are closed.