Gastgezinnen

Ik wil dat mijn (fok)honden als volwaardige gezinshonden kunnen leven en daarom heb ik ervoor gekozen om maar met een beperkt aantal honden bij ons thuis samen te leven. Ik wil graag de aandacht en liefde aan iedere hond persoonlijk kunnen geven en dat gaat niet als er teveel honden rondlopen. Daarbij is de vachtverzorging van 4 honden voor nu naast mijn goedlopende Trimsalon meer dan genoeg. Net zoals veel andere fokkers kies ik er voor om met gastgezinnen te werken zodat ik bij kan dragen aan het verbreden van de genendiversiteit en ik toch verder mijn eigen lijn kan gaan ontwikkelen maar het de honden aan niets zal ontbreken. Het komt regelmatig voor dat er in een nestje een pup geboren wordt van uitzonderlijke kwaliteit; denk aan karakter, bouw, vacht etc. Als de pup het nest verlaat, weet ik nog niet of zo’n pup uiteindelijk helemaal geschikt zal zijn om in verder mee te fokken, dat weet ik pas als de hond ongeveer 18 maanden oud is, haar gebit volledig heeft gewisseld, lichamelijk en geestelijk is volgroeid en alle gezondheidstesten met goed gevolg heeft ondergaan.

Een gastgezin krijgt zo’n pup in huis maar deze zal op papier van mij blijven. Mocht ik besluiten dat de hond niet voldoet aan mijn eisen dan zal de hond volledig op naam van het gezin komen waar hij al die tijd heeft gewoond. Wel met de eis dat de eigenaren ook niet met deze hond zullen gaan fokken. Wanneer de hond wel voldoet zal het als volgt in zijn werk gaan; Een teefje zal maximaal twee keer bij ons terugkomen om te bevallen. Ze komt dan ongeveer een week voor de uitgerekende datum bij ons logeren tot de puppy’s groot genoeg zijn om het nest te verlaten. Tijdens die periode is het gastgezin natuurlijk van harte welkom bij ons en kan zo de kraamtijd van dichtbij meemaken. Eventueel leer ik je ook het een en ander bij. Als je zelf wilt gaan fokken een uitgelezen kans om het uit eerste hand te leren! Voor de dekking of andere fok-gerelateerde bezoeken aan de dierenarts wordt ze ’s ochtends opgehaald en meestal dezelfde dag weer teruggebracht. Heel soms blijft ze een nachtje logeren bij ons. Wanneer ze maximaal 2 nestjes heeft gehad zal ik het eigendom overdragen op degene waar ze tot die tijd heeft gewoond zodat de hond haar verdere leven als gezinshond bij hen zal doorbrengen.

Gastgezin worden?

Om een band met de hond te behouden en ervoor te zorgen dat de hond zich bij mij thuis blijft voelen, spreken we op regelmatige basis af om een keer samen gezellig te gaan wandelen of even langs te komen, zodat hij/zij met de andere honden kan spelen. De honden die ik plaats in een gastgezin zijn (in overleg) welkom bij ons tijdens vakanties. Een gastgezin krijgt voorrang als er pups worden geboren. De normale dagelijkse kosten voor de hond zijn voor het gastgezin. Alle fok-gerelateerde kosten zijn voor mijn rekening. Wanneer je interesse hebt om als gastgezin te fungeren stel ik ook een aantal eisen aan uw gezin:

– Je woont binnen een straal van 50 km van mij vandaan

– Je beschikt over een omheinde tuin

– Je hebt de tijd om de hond dagelijks in ruime mate te laten bewegen

– Je gaat met de hond naar puppycursus

– Je komt om de 2 maanden met de hond naar de trimsalon

– De hond is niet langer dan 4 uur per dag alleen

– Je bent bereidt regelmatig naar een show te komen zodat ik de hond uit kan brengen ( op mijn kosten )

Sta je hier voor open dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close