Moira

Moira is een eigen gefokt teefje uit het tweede nest van Kees. Haar bijnaam ‘de draak’ doet al vermoeden dat zij rottigheid uithalen geweldig vindt.

Ik wilde heel graag een zwarte teef uit dit nest hebben. De vader van dit nest is zwart en heterozygoot wat betekend dat hij zowel zwart als fauve vererft. Het was dan ook spannend of er uberhaupt wel een zwarte teef geboren zou worden.

Groot was dan ook de blijdschap toen het eerst geboren hondje een zwarte teef bleek te zijn. In tranen heb ik Kees bedankt voor mijn zwarte meisje. Omdat ik mijn pupmensen altijd zeg dat ze niet op kleur maar op karakter moeten kiezen heb ik  weken lang met open vizier de 3 teefjes geobserveerd. Toch bleek dat het zwarte teefje het beste in mijn roedel zou passen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Moira is alles wat ik me in een hond kan wensen. Ze is ontzettend lief voor ons maar ook voor vreemde mensen, ze kroelt ontzettend graag, ze is super gezond en eigenlijk altijd in topconditie, ze wil heel graag voor me werken, ze is heel sociaal naar andere honden toe, ze is ondeugend en ze wil altijd daar zijn waar ik ook ben.

Ook op show doet ze het heel leuk en ze mag zich inmiddels onder de Nederlandse Selectie van de briards in Nederland scharen. Een titel waar ik enorm trots op ben!

Gezondheidsuitslagen
HD A
CSNB Free
ECVO Free
EU no signs

Belgisch Jeugdkampioen
Nederlands geselecteerd Nederlandse karaktertest behaald
Belgisch geselecteerd Belgische karaktertest behaald

Schofthoogte 60cm
Lengte 65 cm
Borstomvang 68 cm
Lengte snuit 12 cm
lengte schedel 12

Crufst 2019
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close