Nieuws

29-09-2021
Soukey ( Ohana Maison Le Chameau Aveugle ) en Bruce ( Powwow Umatilla JR Jardin Seigle ) hebben op 28 en 29 september een dekking gehad. Als alles goed gaat zullen we in de laatste week van november pups verwachten. Er zullen uit deze combinatie zowel zwarte als fauve pups geboren worden.

20-06-2021- 14-08-2021
Op 20-6 werden er na een heel vlotte bevalling 5 puppy’s geboren. 2 reutjes en 3 teven. We hebben een heerlijke nestperiode gehad en Moira bleek een waar moedertje. Op 14 augustus is de laatste pup uitgevlogen. Op 1 na….hoewel het niet de bedoeling was konden we geen afscheid nemen van ons Pink. Zij zal dan ook bij ons blijven wonen

17-05-2021
Vandaag hebben we super goed nieuws gekregen. Moira is drachtig!
In het weekend van 19 juni zullen de pups verwacht worden.
Alle pups zijn al gereserveerd.

21-04-2021
De afgelopen dagen heeft Moira een date met de knappe en o zo lieve Mucho gehad! Het is nu keihard duimen voor een mooi nest eind juni!

16-03-2021

Vandaag is Kees oma geworden! Kokkie heeft het leven geschonken aan 8 puppy’s. Helaas heeft 1 reutje het niet gered. Kokkie is, net zoals haar moeder Kees, een erg goede en zorgzame moeder.
Wanneer ze oud genoeg is zal er 1 teefje naar Nederland komen en bij een geweldig gastgezin gaan wonen. De club van de blinde kamelen zal dus uitgebreid worden!

15-01-2021
Als alles goed gaat wordt Kees in maart voor het eerst oma. Haar dochter Kokkie, welke in Zweden woont verwacht dan hopelijk haar eerste nest van de mooie Rocco!

15-01-2021
Als fokker vind ik het belangrijk om zo breed mogelijk te testen qua gezondheid en welzijn. De dna test van Embark geeft die mogelijkheid. Door speeksel af te nemen met een soort van groot wattenstaafje en dit op te sturen naar het laboratorium in Amerika en dit te laten testen hebben we deze uitslag dan ook gekregen. Groot was onze vreugde toen bleek dat Moira op alle 190 geteste genetische afwijkingen vrij was!

27-11-2021
Goed nieuws. We wisten al wel dat er geen afwijkingen gezien waren tijdens het onderzoek toen ze 7 weken was. Maar omdat het fok reglement eist dat ernadat ze volgroeid zijn een test wordt gedaan hebben we dat vandaag nogmaals gedaan. We kunnen dan nu ook officieel melden dat er geen tekenen van Ectopisch Urether zijn.

31-10-2020
De nederlandsche Briard Club organiseerde vandaag een karaktertest voor hun leden. Normaal gesproken wordt dit tijdens een selectieweekend afgenomen maar inv het COVID-19 virus ging dit helaas niet door. Omdat je toch een geldige gedragstest moet hebben om te mogen fokken maar ook omdat het gewoon erg leuk en interessant is om hieraan deel te nemen met je hond zijn we hier met 3 honden uit het laatste nest van Kees naartoe gegaan. Als trotse fokker kan ik dan ook zeggen dat ze alle 3 met vlag en wimpel geslaagd zijn!

20-10-2020

De ecvo uitslagen van Moira waren weer goed. Het is nu wachten totdat ze weer loops wordt!

21-12-2019
Vandaag zijn we met Mick ( Mojo ) Osh ( Olaf ) en Soukey ( Ohana ) naar de Winner Kerstshow in Gorinchem geweest. Zowel Osh en Soukey behaalden een mooie 1U in de tussenklasse. Mick had helaas een ZG in de sterke kampioensklasse.

Soukey tijdens de keuring

12-12-2019
Vandaag kregen we het goede nieuws dat Onala Maison Le Chameau Aveugle prachtige heupen heeft.
Gefeliciteerd aan de eigenaar Eva Gustaffson


3-11-2019
Ohana Maison Le Chameau Aveugle ( Soukey ) werd vandaag op de internationale dogshow in Bleiswijk Nederlands Jeugdkampioen. Ze wist deze mooie titel in slechts 3 shows te behalen!

10-11-2019
Vandaag zijn we met 3 puppen uit het laatste nest naar Hoek van Holland geweest. We boften enorm met het weer. Het is altijd een klein feestje om ze weer terug te zien.

VLNR
Tijs met mama Kees, Helen met Jazz, Bianca met Ozkar en Marjolijn met Soukey

10-09-2019
Mojo Maison Le Chameau Aveugle en Moira Maison Le Chameau Aveugle behaalden vandaag beiden hun Nederlandse selectie op de leeftijd van net geen 3 jaar. Wat ben ik enorm trots op deze 2 zwarte parels

Verder behaalde Osh Maison Le Chameau Aveugle de 1e plaats in de jeugdklasse

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is osh-1e-plek.jpg


reuen, werd Ohana ( Soukey ) Maison Le Chameau Aveugle 4e in de jeugdklasse teven en werd Ortensia ( Jazz ) 2e in de jeugdklasse teven

09-09-2019
Wat een fantastische dag hebben we gehad op de clubmatch van de Nederlandse Briard Club. Er waren 5 honden aanwezig van ‘de blinde kamelen’ en alle 5 hebben ze prachtige resultaten behaald.

Mick Maison Le Chameau Aveugle U in de openklasse reuen
Moira Maison Le Chameau Aveugle U in de open klasse teven

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is moira-clubmatch.jpg


Osh Maison Le Chameau Aveugle 3U in de jeugdklasse reuen
Ortensia ( Jazz ) Maison Le Chameau Aveugle U in de Jeugdklasse teven

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is jazz.jpg


Ohana ( Soukey ) Maison Le Chameau Aveugle 1U jeugdklasse teven en beste jeugdhond!!!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close