Over Marjolijn

Mijn naam is Marjolijn Kok-de Bruyn. Ik ben getrouwd met Vincent en samen zijn wij de trotse ouders van 2 zoons, Tim van 13 en Tijs van 7 jaar.

Toen we in 2001 trouwden wilden we heel graag een hond. Zelf ben ik opgegroeid met rottweilers maar toch wilde ik graag een ander ras.  Toen we tegen een blonde briard aanliepen van 1 van de collega’s van Vincent was ik verliefd. Ik ben me in het ras gaan verdiepen en later dat jaar kwam onze eerste briard, Sam. Helaas heeft hij niet oud mogen worden.

Na een tijd is Kees in ons leven gekomen. En ik mag wel zeggen dat zij mijn soulmate is. Vanaf het allereerste moment dat ik haar bij de fokker zag wist ik dat dat mijn meisje moest worden. Gelukkig was de fokker dit met me eens en zo geschiedde. Ik zit enorm met Kees op hetzelde niveau en heel vaak denk ik iets en Kees bevestigd dit. Door Kees heb ik veel lieve vrienden leren kennen maar heb ik ook het besluit durven nemen om de opleiding tot hondentrimmer te gaan doen en mijn eigen webshop in luxe hondenartikelen op te gaan starten. Ik behandel inmiddels ook al aardig wat briards in de trimsalon als hobby maar in mei 2017 hoop ik dan definitief van mijn hobby en passie mijn werk te maken.

In 2013 is onze tweede briard erbij gekomen. Nero. Een beer van een reu met een gouden karakter, echt de hond van mijn man. Dat was Kees voor mij is is Nero voor mijn man. Perfect dus.

In 2014 heb ik mijn eerste nestje met Kees gefokt. Enorm spannend en ook erg veel werk. Sommigen zullen het misschien overdreven hoeveel tijd ik er in besteed en hoeveel eisen ik heb maar als ik iets doe dan doe ik het graag goed. De voorbereidingen voor het vinden van een geschikte reu tot het zo goed mogelijk afleveren van de pups wanneer ze 8 weken zijn. Het was heel intens maar ook enorm genieten. Ik kijk er dan ook naar uit om dit jaar weer een nestje met haar te fokken.

 

Comments are closed.